EMC

Editura Scripta

Februarie 09, 2021

Stimata doamna / Stimate domn,

 

  Numai de la Editura Scripta puteti procura urmatoarele lucrari de specialitate, de mare ajutor atat practicienilor, cat si celor aflati la inceput de drum in domeniul medical.

  GHIDUL MEDICULUI DE GARDĂ                     368 pagini           Pret: 33 lei

  Opera unui colectiv larg, format din cei mai reputaţi medici în domeniu, volumul se adresează, cu precădere, medicilor rezidenţi. Are un foarte pronunţat caracter practic, prezentând problemele cu care se confruntă cel mai des practicantul în variatele situaţii de gardă, precum şi cunoştinţele pe care trebuie să se sprijine elaborarea diagnosticului şi a deciziei terapeutice.

  Informaţia teoretică amplă, de prim interes, este filtrată prin experienţa unei solide şi îndelungate practici în domeniul urgenţelor.  

  GHID DE URGENTE PEDIATRICE                     128 pagini           Pret: 21 lei

  În prim-planul lucrării se situează aspectul curativ al principalelor urgenţe pediatrice şi modalităţile de tratament de urgenţă cu mijloacele care trebuie să existe la îndemână în unităţile medicale..

  Se adresează medicilor şi asistentelor care lucrează în sistemele de urgenţă de la nivelul dispensarelor, camerelor de gardă ale spitalelor de pediatrie, specialiştilor în urgenţe medico-chirurgicale din sistemul de ambulanţă, cât şi medicilor de familie.

  GHID DE URGENTE IN CHIRURGIA GENERALA     144 pagini     Pret: 21 lei

  Conţinutul cărţii este astfel structurat încât să vină în sprijinul celor care, deşi în plină desfăşurare a procesului de asimilare a unei specialităţi – fie ea medicală, fie chirurgicală – sunt frecvent puşi în situaţia de a stabili un diagnostic şi de a lua o decizie terapeutică în condiţii de urgenţă.

   Este, deopotrivă, un sprijin psihologic şi un indicator al manevrelor (uneori atât de simple) care trebuie făcute în anumite momente critice pentru pacient.

  GHID DE URGENTE IN ORL, OFTALMOLOGIE SI CHIRURGIE CERVICO-ORO-MAXILO-FACIALA        112 pagini      Pret: 19 lei

  Abordarea într-un singur volum a urgenţelor oto-rino-laringologice, oftalmologice şi de chirurgie cervico-oro-maxilo-facială este mai mult decât inspirată, întrucât unele manifestări clinice sunt, adeseori, foarte asemănătoare, lucrarea insistând asupra cazurilor care le diferenţiază. Sunt descrise măsurile de urgenţă care pot fi luate în orice cabinet de consultaţie şi care necesită tratament în servicii speciale, precum şi investigaţiile clinice şi paraclinice necesare precizării diagnosticului şi elaborării terapeuticii adecvate.

 Volumul este destinat studenţilor, medicilor rezidenţi, cât şi medicilor de familie puşi adesea în faţa unor situaţii care necesită luarea unor măsuri de urgenţă în contextul în care simptomatologia clinică este alarmantă pentru bolnav, dar şi pentru cei din jur.

  GHID DE URGENTE IN GINECOLOGIE-OBSTETRICA          80 pagini            Pret: 17 lei                                                                                 

  Obstetrica-Ginecologia este prin caracterul ei o specialitate de urgenţă, evenimentele se desfăşoară de cele mai multe ori rapid, uneori în minute, hotărârea trebuind să fie luată imediat şi acţiunea consecutivă realizată nu de rare ori de unul singur.

   Acestor cerinţe îi serveşte lucrarea, în acelaşi timp instrument practic de lucru şi "aide-memoire" profesional în diverse condiţii, conceput pe datele clasice de diagnostic şi tratament.

 

   Ghidul se adresează specialiştilor, dar şi studenţilor, medicilor rezidenţi, cât şi medicilor de medicină generală.

   GHID DE URGENTE IN MEDICINA INTERNA        304 pagini         Pret: 32 lei

  Într-o perioadă în care specialiştii din toate domeniile medicale sunt asaltaţi de o informaţie ştiinţifică extrem de bogată şi, uneori, contradictorie, tânărul medic rezident care acumulează un mare volum de cunoştinţe teoretice sau care, în acelaşi timp, se confruntă cu o mare varietate de cazuri la camera de gardă este, adesea, derutat în decizia terapeutică. Pentru această categorie de medici este extrem de important să aibă la îndemână un "precis" care să-i ajute să recunoască rapid semnele de gravitate ale unei boli şi să-l orienteze în ceea ce trebuie sau nu trebuie să facă în anumite circumstanţe.

 Prin prisma unei experienţe bogate, sunt configurate elementele esenţiale de diagnostic şi tratament de care trebuie să ţină seama medicul de la camera de gardă, fie el rezident, fie specialist.

   GHID DE MANEVRE MEDICALE SI COLABORARE MEDIC-ASISTENTA          206 pagini           Pret: 23 lei                                                        

  O abordare extrem de utilă pentru cei care efectuează stagiul de rezidenţiat în specialităţile chirurgicale. Având în vedere numeroasele situaţii înfăţişate în această lucrare, ea se adresează, în acelaşi timp, tuturor medicilor stagiari, precum şi rezidenţilor, indiferent de specialitate.

    Utilitatea practică a lucrării sporeşte şi prin descrierea contribuţiei pe care o aduce asistenta medicală la rezolvarea manevrelor prezentate.

  GHID DE URGENTE IN PSIHIATRIE                  222 pagini           Pret: 25 lei

  Lucrarea aduce în prim plan progresele considerabile înregistrate în ultimii ani în sistematizarea diagnosticului pozitiv şi diferenţial, în utilizarea explorărilor paraclinice, în terapia psihofarmacologică, în reconsiderarea strategiilor terapeutice şi în organizarea serviciilor de asistenţă în psihiatrie.

   Se adresează, în primul rând, psihiatrilor aflaţi în procesul de formare (studenţi, rezidenţi), medicilor de familie şi chiar medicilor de alte specialităţi, dar care se confruntă cu problematica psihiatrică, fiind, de fapt, un instrument de familiarizare cu noutăţile cercetării şi practicii psihiatrice internaţionale.

  GHID DE MEDICINĂ FIZICA SI RECUPERARE MEDICALA         288 pagini           Pret: 29 lei                                                                 

  Unică prin structură şi prin modalităţile de abordare, lucrarea prezintă aspectele de patologie majoră indicate pentru recuperare: afecţiunile reumatice inflamatorii, fracturile membrelor, afecţiunile neurologice periferice, leziunile vertebro-medulare, sechelele după accidentele vasculare cerebrale, recuperarea cardiacă, recuperarea pulmonară, osteoporoza.

  Ghidul este util atât specialiştilor din domeniul recuperării, medicilor rezidenţi, cât şi cadrelor tehnice de fiziokinetoterapie.

                                                          

                                                    Oferta valabila in limita stocului disponibil!
         -  orice comanda in valoare de minim 250 LEI beneficiaza de un discount de 20% -

              Comandati telefonic: 0723-290145 sau la adresa de e-mail: editura.scripta@gmail.com

Alte ANUNTURI / INFORMARI